-

Hirven metsästys

Alces alces

Komea hirvisonni ruokintapaikalla kuvattuna

Komea hirvisonni ruokintapaikalla kuvattuna

Hirvi on ylivoimaisesti eniten suomessa metsästetty sorkkaeläin, vuosittaisten kaatomäärien noustessa noin 65.000 yksilöön. Metsästysmuotoina yleisimmät ovat ajometsästys joko miesajona tai hirvikoiria apuna käyttäen sekä pysäyttävältä hirvikoiralta metsästys. Finnhunting tarjoaa mahdollisuuden näiden molempien metsästysmuotojen kokemiseen hyvän hirvikannan alueilla ja erittäin ammattitaitoisten oppaiden opastuksella.

Riistanhoito

Hirvikannan hoito perustuu pitkälti ruokintapaikkojen ja riistapeltojen ylläpitoon sekä hirvikannan terveeseen sukupuoli- ja ikäjakaumaan tähtäävään kannan verotukseen.

 


 

Hirven ajometsästys

Passimiestä on onnistanut

Passimiestä on onnistanut

Hirven ajometsästys on seuruemetsästystä parhaillaan. Nopean ja ytimekkään ohjeiden jaon jälkeen saat kyydin ja opastuksen passipaikallesi ja voit aloittaa omalta osaltasi päivän ensimmäisen ajon. WHF-puhelimestasi kuulet ilmoituksen kun ajomiehet ja koirat lähtevät liikkeelle, hetken kuluttua, iloisen haukunnan raikuessa taustalla kuulet naapuripassista laukauksen, toivottavasti kaverilla kävi tuuri... Ajojen toistuessa päivän aikana 3 - 4 kertaa saat varmasti vielä omankin mahdollisuutesi.

Hirven metsästyksessä Finnhuntingin etukäteen valmistellut ajot varmistavat tunnelmallisen metsästyselämyksen. Kaikki osa-alueet, kyydeistä, oppaista ja ruuista lähtien on etukäteen testattu ja varmistettu laadukkaiksi. Näin voit jahdin aikana keskittyä ainoastaan metsästyksestä nauttimiseen ja ympäröivän luonnon tarkkailuun.

  • Metsästyksen fyysisyys: 2/5
  • Ase: Kivääri 6,5 - 9,3 mm
  • Erityisvarusteet: Ampumakeppi, kiikarit

 


 

Hirven metsästys pysäyttävällä koiralla

Koiran kanssa metsästävää on onnistanut!

Koiran kanssa metsästävää on onnistanut!

Aamuisen käskynjaon jälkeen siirrytte koiranohjaajan kanssa alueelle jossa tavoiteltu hirvisonni on edellisen yön havaintojen perusteella päivämakuulla. Koiran lähtiessä hakulenkilleen, siirrytte koiranohjaajan kanssa alueelle josta koiran työskentelyn seuraaminen on vaivatonta.

Koiran löytäessä hirven, aloittaa se haukkumisen. Hirven liikuttua puolesta tunnista tuntiin, pysähtyy se useimmiten johonkin tiheikköön ja koiranohjaajan opastuksella pääset aloittamaan lähestymisen. Tilanteen pysähdyttyä tiheään metsikköön voi olla mahdollista että joudut tuulen alla varovaisesti edeten lähestymään jopa vain 10 metrin päähän hirvestä. Tilanteen ollessa kuitenkin rauhallinen ja koiran hallinnassa pystyt helpommin suorittamaan sekä turvallisen että tarkan kaatolaukauksen.

Lopusta huolehtiikin Finnhuntingin asiantunteva organisaatio, voit halutessasi osallistua riistan kuljettamiseen ja jatkokäsittelyyn. Mutta voit myös lähteä kertaamaan tapahtumia muiden jahdissa olleiden kanssa ja keskittyä jakamaan niitä tunteita jotka olet juuri kokenut.

  • Metsästyksen fyysisyys: 3/5
  • Ase: Kivääri 6,5 - 9,3 mm
  • Erityisvarusteet: Ampumakeppi, kiikarit, hyvät jalkineet, kahisematon metsästysasu, metsästysoranssi liivi sekä päähine