-

Sepelkyyhky Turkinkyyhky Turturikyyhky

Columba palumbus / Streptopelia decaocto / Streptopelia turtur

Metsästettävät kyyhkyt

Suomessa metsästettävä sepelkyyhky on yksi harvoja riistalintulajeja jotka ovat menestyneet nykyaikaisen tehomaatalouden aikana ja aikaisemmin metsäkyyhkynäkin tunnettu lintu on tehokkaasti levittäytynyt kaupunkien liepeille. Vuosittaiset saalismäärät ovat jatkaneet tasaista nousuaan viimeisen vuosikymmenen ajan lähennellen nyt 250.000.

Keski-Euroopassa sepelkyyhkyn lisäksi yleisiä ovat turkinkyyhky ja turturikyyhky joita Romaniassa metsästetään suuria määriä niiden lentäessä ruokailemaan auringonkukka viljelyksille tai muille syönnösalueille. Vaikka Turkinkyyhky ei ole muuttolintu, on se erittäin tehokas levittäytymään uusille alueille ja ilmaston salliessa pystyy jopa kuuteen pesintään vuodessa.

Riistanhoito

Mikään metsästettävistä kyyhkylajeista ei ole suoranaisesti riippuvainen riistanhoidosta, mutta luonnolliseti elinolosuhteita parantamalla saadaan linnut paremmin viihtymään halutulla alueella. Sepelkyyhkylle suotuisaa on jättää vanhoja kuusia pesintäpuiksi ja suosia hernekasveja riistapelloilla.

 


 

Kyyhkysen metsästys riistapelloilta

Kyyhkyparvi liikkeellä

Kyyhkyparvi liikkeellä

Sepelkyyhkyn metsästys aloittaa Suomalaisen jahtikauden usein säältään erittäin mukavissa olosuhteissa. Lämpimät aurinkoiset säät aktivoivat kyyhkyset lentämään ja sen vuoksi vierailut ruokailupaikoilla lisääntyvät. Kyyhkysten ampuminen on erittäin haastavaa, nopeana lentäjänä on siihen osuminen kohtuullisen haastavaa.

Riistanhoito

Kyyhkysten paikalliseen kantaan voidaan parhaiten vaikuttaa ammattimaisesti toteutetulla ruokinnalla, jossa tarjottavan ruuan laatuun kiinnitetään tarkoin huomiota. Metsästyksessä on lisäksi huomioitava, että kauden alussa yksittäin lentävät kyyhkyset saattavat vielä olla ruuan hakumatkalla, ja näiden ampumista tulee kaikin keinoin välttää.

  • Metsästyksen fyysisyys: 2/5
  • Ase: Haulikko 20 - 12
  • Erityisvarusteet: Ympäristöön sulautuva metsästysasu

 


 

Dove Argentinassa

Lintumäärät Argentiinassa ovat normaalisti huikeita

Lintumäärät Argentiinassa ovat normaalisti huikeita

Kyyhkysten metsästys Argentinassa

Kaikki lintujen ammuntaa harrastavat ovat varmasti kuulleet tarinoita Argentiinan mahtavista kyyhkyjahdeista. Mieleen tulevat kertomukset tuhannen kyyhkyn henkilökohtaisista päiväsaaliista, ylikuumenneista haulikoista, lataamisesta kipeytyneistä sormista ja rekyylin mustuttamista olkapäistä. Tarinat eivät ole mitenkään liioteltuja ja kun niihin lisätään vielä erittäin korkeatasoiset metsästyslodget ja Argentiinan runsaat ruokapöydät on kyseessä vähintäänkin upea haulikkojahtikokemus.

Metsästyspäivä Argentinassa voi koostua, paitsi kyyhkyjen ammunnasta niin myös Doradon kalastuksesta.

  • Metsästyksen fyysisyys: 2/5
  • Ase: Haulikko kal 20 - 12
  • Erityisvarusteet: Kevyt metsästysasuste, päähine, käsineet