-

Fasaani

Phasianus colchicus

Fasaani on monien kanakoiraharrastajien suosima riistalintu

Fasaani on monien kanakoiraharrastajien suosima riistalintu

Ensimmäiset fasaanit tuotiin suomeen 1900-luvun alkuvuosina ja tätä nykyä se on melko yleinen vieras taajamien lintulaudoilla ja monilla metsästykseen soveliailla alueilla kanta pidetään tuki-istutusten avulla hyvin metsästystä kestävällä tasolla. Erityisesti kanakoiraharrastajat pyrkivät ylläpitämään fasaanikantoja ja fasaani onkin useille nuorille seisoville lintukoirille ensimmäinen harjoitusvastustaja.

Riistanhoito

Selviytyäkseen ankarista talvista fasaani vaatii lumisena aikana ruokintapaikkoja, maapesijänä luontaisesti lisääntyvien fasaanien pesät ovat alttiina supin, minkin ja kettujen tuhoille ja tehokas pienpetokontrolli onkin tärkeässä asemassa fasaanien elinalueilla. 

 


 

Fasaanin metsästys seisovilla koirilla

Osaavalta koiralta jälleen onnistunut riistatyö

Osaavalta koiralta jälleen onnistunut riistatyö

Talvinen fasaanijahti seisovilla koirilla saattaa toisinaan olla haastavaa, niin metsästäjille kuin myös koirille. Kuten peltopyyjahdissa, myös fasaanijahdissa on aina ilo seurata koirien työskentelyä. Finnhuntingin käytössä olevat koirat paikallistavat vankalla ammattitaidollaan puiden alla piileskelevät fasaanit ja onnistuneen riistalaukauksen jälkeen noutavat pudotetun linnun ampujalle. Myös metsästystä harrastamattomat vieraat arvostavat tätä koirien ja metsästäjien saumatonta yhteistyötä.

Fasaanijahtipäivä koostuu normaalisti aamupäivän ja iltapäivän metsästyksestä ja näiden välissä nautitaan herkullinen lounas metsästysalueella sijaitsevassa idyllisessä taukotilassa. Kun haluat metsästyksellisen ulkoilupäivän kauniissa maalaismaisemassa lähellä pääkaupunkiseutua, on Fasaanijahti seisovilla koirilla on erinomainen vaihtoehto.

  • Metsästyksen fyysisyys: 3/5
  • Ase: Taittuva haulikko kal. 20 - 12
  • Erityisvarusteet: Sään mukainen metsästysvaatetus

 


 

Fasaanin ajometsästys

Kokenut metsästäjä valikoi fasaanijahdissa ammuttavaksi aina korkeammalla lentäviä lintuja.

Kokenut metsästäjä valikoi fasaanijahdissa ammuttavaksi aina korkeammalla lentäviä lintuja.

Hyvin organisoitu fasaanin ajometsästys vaatii paljon etukäteisvalmisteluja passilinjojen suunnittelusta aina noutavien koirien koulutukseen. Finnhunting järjestää fasaanin ajometsästykset yhteistyössä Suomen arvostetuimpiin kuuluvan fasaanijahteihin erikoistuneiden tilojen kanssa. Käytettävissä on aina ensiluokaiset alueet ja moitteeton organisaatio. 

Olit sitten suunnitelemassa pientä tai suurta fasaanijahtia, voit olla meihin yhteydessä ja suunnittelemme juuri toivomuksiasi vastaavan tapahtuman.

  • Metsästyksen fyysisyys: 1/5
  • Ase: Haulikko taittuva, Kal 20 - 12
  • Erityisvarusteet: Perinteinen metsästysvaatetus, ei Camo