Villisian metsästys

Sus scrofa

Villisian metsästys

Suuri villisikakarju on saaliista komeimpia

Villisian metsästys

Villisika on yksi arvostetuimpia saaliita euroopassa eikä suotta. Ajometsästyksessä täysikasvuinen villisika on erittäin valpas ja onnistuu usein saamaan vainun metsästäjästä ennen kuin syntyy ampumatilannetta ja varmasti moni villisikaa ruokintapaikalta kytännyt on päässyt kuulemaan lähestyvän karjun nuuhkaisut, vain joutuakseen toteamaan sen kiertävän tornin ja poistuvan paikalta.

Finnhunting järjestää villisikajahteja Puolassa, alueilla jossa ajometsästys on erittäin hyvin organisoitua ja saalismäärät usein suuria, sekä Romaniassa jossa villisikojen valtava koko tuo oman jännityksensä jahtiin. Molemmissa maissa villisikoja voidaan metsästää niin kyttäämällä, kuin myös ajometsästyksenä, ajometsästyksen ollessa kuitenkin ylivoimaisesti yleisin metsästysmuoto.

Riistanhoito

Vahvan villisikakannan maissa kuten Puolassa ja Romaniassa villisikaa voidaan pitää jopa vahinkoeläimenä, johtuen sen tavasta tuhota viljelyksiä. Villisika lauman vierailtua peruna- tai maissiviljelyksellä on näky viljelijän kannalta lohdutonta. Tästä syystä villisikojen ruokintapaikat on sijoitettu lähinnä ohjaamaan eläimet pois viljelyksiltä ja helpottamaan metsästystä. Tehokkaana lisääntyjänä villisikoja voidaan vahvan kannan alueilla metsästää lähes rajattomasti, luonnollisesti kuitenkin aina säästäen naaraita joita porsaat seuraavat.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjousta tai kysy lisätietoja.

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelin

Viestisi*