Saksanhirven metsästys

Cervus elaphus

Saksanhirvi on manner-euroopassa elävien kaurislajien kiistaton kuningas

Saksanhirvien hiivintämetsästys, tapahtuipa se sitten Keski-Euroopan metsissä tai Skotlannin ylämailla on metsästyskokemus joka jokaisen suurriistan metsästäjäksi itseään kutsuvan tulee ainakin kerran elämässään kokea. 

Saksanhirven kiima-aika, jonka huippu Manner-Euroopassa ajoittuu syyskuulle ja Skotlannissa lokakuulle, on paras aika päästä todistamaan urosten taisteluita ja mahtipontista mylvintää niiden puolustaessa reviireitään. Alueiden uros populaatio on aina tarkoin seurattu ja metsästys kohdistuu tarkoin valikoituihin yksilöihin jotka jo ovat luovuttaneet vahvat geeninsä alueen perimään tai ovat sarvimateriaaliltaan selvästi heikompia. Kasvuiässä olevien vahvojen urosten ampumista pyritään aina välttämään. Saksanhirven metsästys tapahtuu aina kokeneen oppaan kanssa joka pystyy arvioimaan onko tavoitettu uros sopiva kaadettavaksi.

Finnhuntingin saksanhirven metsästysmatkat suuntautuvat Puolaan ja Skotlantiin, joissa molemmissa on erittäin pitkät perinteet saksanhirven metsästyksestä ja saksanhirvikannat ovat erinomaisessa kunnossa.

Riistanhoito

Varsinkin pohjoisemmilla levinneisyysalueillaan saksanhirvet käyvät talvella aktiivisesti riistapelloilla ja ruokintapaikoilla. Saksanhirvikannan hyvinvointiin vaikuttaa paljon myös metsästyksen kohdistaminen sopiviin yksilöihin, sillä laumaeläimenä väärien urosten ampuminen saattaa pahimmillaan aiheuttaa lauman hajoamisen joka osaltaan altistaa yksinäiset eläimet pedoille.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjousta tai kysy lisätietoja.

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelin

Viestisi*