Valkohäntäpeura

Odocoileus virgianus

Valkohäntäpeuran kaataja ja elämänsä trofee

Valkohäntäpeura tuotiin kahdessa ryhmässä Suomeen Minnesotasta 1930 ja -40 luvulla, tämänhetkiset vuotuiset saalismäärät hipovat 25.000 yksilöä, eli voidaan hyvällä syyllä todeta valkohäntäpeuran kotiutuneen hyvin maahamme. Vaikka valkohäntäpeura on hyvin sopeutunut talvisiin olosuhteisiin, on se Suomessa elinalueensa pohjoisrajalla ja on pitkälti riippuvainen ruokintapaikkojen tuomasta lisäravinnosta.

Euroopan maista Suomi on ainoa jossa valkohäntäpeura esiintyy villinä metsästyksen kestävänä kantana, joten meidän tulee kaikin keinoin ylläpitää ja vahvistaa tämän hienon riistaeläimen kantaa.

Riistanhoito

Kuten jo todettua valkohäntäpeura on vahvasti riippuvainen riistanruokintapaikoista ja riistapelloista. Lisäksi viime vuosina voimakkaasti kasvanut ilveskanta aiheuttaa omat ongelmansa valkohäntäpeurakannan ylläpitämisessä, tästä johtuen myönnetyt ilvesluvat tulee peura alueilla käyttää tehokkaasti.

Ilolla voidaan todeta, viime vuosina Suomeenkin enenevässä määrin vakiintunut käytäntö säästää kasvuikäisiä pukkeja lisää ja kasvattaa suurempien valkohäntäpeurapukkien määrää.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjousta tai kysy lisätietoja.

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelin

Viestisi*