Muntjakin metsästys

Muntiacus reevesi

Muntjakki on pienikokoinen hirvieläin jonka suurimmatkaan yksilöt eivät saavuta 20kg painoa ja harvoin ylittävät 50cm säkäkorkeuden. 1900-luvun alussa Bedfordin herttua siirtoistutti mailleen Intian muntjakkeja (Muntiacus muntjak), jotka kuitenkin todettiin liian agressiivisiksi ja korvattiin pian hiukan pienempi kokoisella ja rauhallisemmalla Reevesin muntjakilla (Muntiacus reevesi). Tänä päivänä Britanniassa esiintyy ainoastaan Reevesin muntjakkeja. Myös ranskaan on aikoinaan istutettu näitä erikoisia eläimiä, mutta siellä niitä tavataan tänä päivänä vain muutamissa aidatuissa puistoissa.

Maailman ainoa vierailevien metsästäjien tavoiteltavissa oleva muntjakkikanta onkin Britanniassa.

Riistanhoito

Muntjakki esiintyy Britanniassa paikoittain erittäinkin yleisenä. Koska se on tehokas lisääntyjä, saavuttaa sukukypsyyden jo 8kk iässä ja lisääntyy ympäri vuoden, ei muntjakki kantojen eteen tehdä suoraan siihen kohdistuvaa riistanhoitotyötä. Pienenä peuraeläimenä se hyötyy kuitenkin kauriille suunnattuista riistahoitotoimenpiteistä kuten tehokkaasta pienpetopyynnistä ja riistapelloista.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjousta tai kysy lisätietoja.

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelin

Viestisi*