KAURIIN METSÄSTYS

Capreolus capreolus

Hyvällä kaurisalueella riistakontakteja on runsaasti ja saaliiksi päätyvä yksilö voidaan valita tarkalla seulalla

Keväinen kaurisjahti aloittaa monille metsästyskauden ja on luontokokemuksena vertaansa vailla. Keväisen luonnon herätessä uuden nurmen peittämillä niityillä ja aamuauringon heijastellessa miljoonista kastepisaroista, myös kauriit saapuvat niityille, naaraat tankkaamaan talven kuluttamia energiavarojaan ja urokset tarkastelemaan onko niiden reviirille saapunut uusia kilpakosijoita.

Finnhunting järjestää kauriin hiivintäjahteja Puolassa ja Romaniassa. Molemmissa maissa kauriskannat ovat erittäin vahvat ja saalisoletus on noin 2 pukkia kolmessa jahtipäivässä. Puolassa trofee koko on keskimäärin hiukan pienempi ja metsästys alueet enemmän hyötykäytössä olevia peltoja ja niittyjä. Romaniassa taas trofeiden koko on suurempi ja metsästysalueet metsäisiä luonnonniittyjä.

Riistanhoito

Metsäkauris on nopeana lisääntyjänä riistanhoidollisesti erittäin kiitollinen kohde. Talvisella tukiruokinnalla, tehokkaalla petoverotuksella sekä maltillisella ja oikein kohdistetulla metsästyksellä kauriskannat pidetään finnhuntingin käyttämillä metsästysalueilla hyvällä ja kaupallisen metsästyksen kestävällä tasolla. 

Ota yhteyttä

Pyydä tarjousta tai kysy lisätietoja.

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelin

Viestisi*