Beceite Ibex

Capra Pyrenaica Hispanica

Vuorikauriita laiduntamassa tyypillisessä ympäristössään

Beceite Ibexin metsästys

Beceite ibex on Espanjan riistaeläinten kiistaton kuningas. Espanjassa tavattavista neljästä ibex alalajista juuri Beceite on kaikkein tavoitelluin johtuen sen pitkistä ja näyttävistä sarvista sekä uljaasta olemuksesta.

Kymmenien tuhansien hehtaarien alue jossa metsästämme rajoittuu Sierra de Espadanin luonnonpuistoon ja koostuu pöytävuorista joiden kalkkipitoiset Mijares jokeen päättyvät rinteet ovat Beceite ibexin suosimia elinpiirejä. Alueet ovat täysin aitaamattomia, joten pääsemme metsästämään tätä vapaasti liikkuvaa endeemistä Espanjalaista riistaeläintä sen luontaisilla ja ikiaikaisilla asuinseuduilla.

Metsästys tapahtuu kokeneen oppaan johdolla hiivintäjahtina. Vaikka kyse on vuoristojahdista, on se fyysisyydeltään huomattavasti esimerkiksi gemssijahtia kevyempää vuorenhuippujen kohotessa "vain" noin kilometrin korkeuteen. Ampumamatkat saattavat kuitenkin olla kohtuullisen pitkiä, joten tarkkakäyntinen kivääri on tässäkin jahdissa tarpeen.  Majoitus lähellä metsästysaluetta espanjalaisesta vieraanvaraisuudesta nauttien tekee tästä jahdista täydellisen tavan tutustua perinteiseen Espanjalaiseen kulttuuriin.

Riistanhoito

Ibexit elävät eristäytynyttä elämää mieluiten kaukana ihmisasumuksista. Tärkein osa minkä tahansa ibex alalajin riistanhoidosta onkin niiden elinympäristön säilyttäminen mahdollisimman luonnollisessa tilassa. Varsinkin Espanjassa ibexit kilpailevat alueista jatkuvasti laajenevien rannikon lomakohteiden sekä niiden tuomien turistivirtojen kanssa.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjousta tai kysy lisätietoja.

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelin

Viestisi*