Gemssin metsästys Romaniassa

Finnhuntingin varaamat gemssinmetsästysalueet sijaitsevat karpaattien vuoristossa Fagaras massiivin lounaisrinteillä. Käytettävä alue on tunnettu suurista gemssipukeistaan ja viime vuosina useita euroopan suurimpia gemssitrofeita on saatu saaliiksi juuri näiltä seuduilta. 

Gemssijahti ajoittuu syyskuun puolenvälin ja lokakuun puolenvälin aikaan. Tällöin gemssit ovat jo vaihtaneet talvikarvan ja hiukan laskeutuneet kesälaitumiltaan alemmas ja toisaalta sääolosuhteet vuoristossa ovat vielä metsästäjien kannalta siedettävät.

Toisin kuin kauriit, gemssit ovat aktiivisia koko päivän ja liikkuvat jatkuvasti äkkijyrkillä vuorenrinteillä. Metsästäjien tulee mieluiten päästä lähestymään gemssejä yläpuolelta, sillä ne tarkkailevat jatkuvasti valppaina alarinteitä ja pakenevat välitömästi vaaran havaittuaan. Gemssin metsästys tapahtuu yli 2000 metrin korkeudessa ja vaatii hyvän fyysisen kunnon lisäksi huolellisen valmistautumisen aseen kohdistuksineen. Gemssijahtiin osallistuvien kesken järjestetäänkin jo hyvissä ajoin ennen matkaa muutamia ratapäiviä joissa pohditaan vuoristojahdin vaatimuksia ja valmistellaan aseet pitkän matkan ammuntaan. 

Metsästyksen fyysisyys: 5/5

Ase: Kivääri 6,5 -7,62mm

Erityisvarusteet: Tukevat pitäväpohjaiset vaelluskengät, kevyt ja tarkka ase

Ota yhteyttä

Pyydä tarjousta tai kysy lisätietoja.

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelin

Viestisi*