Susi

Canis lupus

Susi on varmaankin eniten keskustelua herättävä petoeläimemme, ottamatta kantaa kotimaamme susitilanteeseen voimme omasta kokemuksestamme todeta susikantojen ainakin tietyillä itäisen Keski-euroopan alueilla olevan erittäin tiheät ja vaikuttavan paikallisten asukkaiden jokapäiväiseen elämään. Tästä syystä Finnhuntingin sudenmetsästysmatkat suuntautuvat Karpaattien rinteille Romaniaan.

Susi on erittäin valpas ja vaikea metsästettävä, sen havaitseminen vähänkin peitteisessä maastossa erittäin hankalaa ja äänettömänä liikkujana se ei varoita tulostaan mitenkään. Elinvoimaisen susikannan alueella, kuten Romaniassa susia päätyy saaliiksi myös villisikojen ajometsästyksen yhteydessä.

Riistanhoito

Susi ei kaipaa suoranaista riistanhoitoa, tehokkaana lisääntyjänä ja ravintoketjun huipulla olevana petona, metsästyksen lakatessa kanta kyllä vahvistuu mikäli sen saaliseläimiä on riittävästi. Metsästyksen puutteessa varjopuolena on joidenkin susien siirtyminen lähemmäs asutusta ja muuttuminen pelottomammiksi ihmistä kohtaan. Kuten monessa asiassa, vaikeutena on tasapainon löytäminen jotta voimme taata elintatilan tulevaisuudessakin tälle upealle riistaeläimelle.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjousta tai kysy lisätietoja.

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelin

Viestisi*