Ruskeakarhu


Ursus arctos

Ruskeakarhu on yksi karhujen lahkoon kuuluvista keskikokoisista karhulajeista, Euroopan kannan ollessa n.14000 yksilöä joista noin kymmenesosa asustaa Suomessa. Romaniassa, jonne Finnhuntingin karhujahdit suuntautuvat, kanta on euroopan tihein eli n. 4500 - 5000 yksilöä. Sekasyöjänä karhu liikkuu ravinnon perässä varsin laajalla alueella ravintotilanteen mukaan. Karhulla ei kuitekaan ole varsinaisia erillisiä talvi- ja kesäalueita kuten esimerkiksi hirvellä. Talvipesäänsä karhu hakeutuu viimeistään ensimmäisten lumien sadettua maahan.

Riistanhoito

Karhun riistanhoidon toimiin vaikuttaa luonnollisesti lainsäädäntö. Suomessa ruokinta metsästystä varten on kielletty, mutta Romaniassa sallittu kun taas koiran käyttö jahdissa on Romaniassa kielletty ja Suomessa sallittu. Haaskan käytöllä ruokinnassa voidaan lisätä karhujen määrää alueella ja todentaa kannasta tarkasti yksilöt joihin metsästys voidaan kohdistaa, kantaa vaarantamatta.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjousta tai kysy lisätietoja.

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelin

Viestisi*