Sepelkyyhky  Turkinkyyhky  Turturikyyhky

Columba palumbus / Streptopelia decaocto / Streptopelia turtur

Romaniassa metsästettävät turkinkyyhky ja turturikyyhky todellakin täyttävät taivaan

Metsästettävät kyyhkyt

Suomessa metsästettävä sepelkyyhky on yksi harvoja riistalintulajeja jotka ovat menestyneet nykyaikaisen tehomaatalouden aikana ja aikaisemmin metsäkyyhkynäkin tunnettu lintu on tehokkaasti levittäytynyt kaupunkien liepeille. Vuosittaiset saalismäärät ovat jatkaneet tasaista nousuaan viimeisen vuosikymmenen ajan lähennellen nyt 250.000.

Keski-Euroopassa sepelkyyhkyn lisäksi yleisiä ovat turkinkyyhky ja turturikyyhky joita Romaniassa metsästetään suuria määriä niiden lentäessä ruokailemaan auringonkukka viljelyksille tai muille syönnösalueille. Vaikka Turkinkyyhky ei ole muuttolintu, on se erittäin tehokas levittäytymään uusille alueille ja ilmaston salliessa pystyy jopa kuuteen pesintään vuodessa.

Riistanhoito

Mikään metsästettävistä kyyhkylajeista ei ole suoranaisesti riippuvainen riistanhoidosta, mutta luonnolliseti elinolosuhteita parantamalla saadaan linnut paremmin viihtymään halutulla alueella. Sepelkyyhkylle suotuisaa on jättää vanhoja kuusia pesintäpuiksi ja suosia hernekasveja riistapelloilla.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjousta tai kysy lisätietoja.

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelin

Viestisi*